Straipsnis „Alytaus Naujienose”

2016-01-05

Kaip gera naujus metus pradėti su gerų darbų atgarsiais dar iš praeitų metų 🙂 Štai kokį straipsnelį Alytaus Naujienos išspausdino paskutinę praeitų metų dieną:

„Vilties” mokyklai-darželiui – verslininkų dovanos

Metų pabaiga „Vilties“ mokyklai-darželiui šiemet kaip niekad dosni dovanų. Įstaigą pasiekė bendrovės „Pretendentas“ dovanos – naujas šaldytuvas ir skalbyklė, kurių taip reikėjo atsinaujinimui. „Tokių Kalėdų dar niekada neturėjau“, – džiaugsmu dėl paramos netvėrė „Vilties“ mokyklos-darželio direktorė Irmina Pajarskienė.

Pasak direktorės, įstaiga teturėjo 15 metų senumo skalbyklę, kuri nuolat gesdavo, ir seną šaldytuvą. Be to, visa buitinė technika jau pasenusi ir ją reikia atnaujinti. Tuo įsitikino ir čia apsilankęs Alytaus miesto tarybos narys Kęstutis Ptakauskas, kuris, įvertinęs situaciją, inicijavo bendrovės „Pretendentas“ paramą „Vilties“ mokyklai-darželiui. Politikas nė akimirkos nesudvejojo dėl pagalbos šiai įstaigai poreikio ir paramą suorganizavo labai operatyviai: „Pamąsčiau, kad iš tiesų galėčiau padėti, o skalbimo mašiną ir šaldytuvą galima gauti ir per rėmėjus. Tada spontaniškai kilo idėja kreiptis į „Pretendento“ direktorių Andrių Bondarevą. Net neabejojau, kad jis sutiks padėti ir paremti mokyklądarželį. Ir štai bendrovė padovanojo abu reikalingus daiktus.“ K.Ptakauskas įsitikinęs, kad paramos iš verslininkų būtų galima pritraukti ir dar daugiau, tačiau daugumai jų įstaigos problemos nėra žinomos. „Mūsų kompanija remia keletą socialinių paramos projektų, bet iki šiol niekada nerėmėme neįgalių vaikų. Norisi palikti socialinį indėlį ir Alytaus miesto bendruomenėje, todėl tikimės, kad ši parama nors kiek palengvins mokyklos- darželio buitį“, – teigė A.Bondarevas. Pasak jo, paramos prašo daugybė žmonių, tačiau paremti visus galimybių nėra, todėl bendrovė nusistačiusi prioritetus, susijusius su vaikais ir sportu. „Norime, kad vaikai, kuriuos mes remiame, būtų socialiai atsakingi, o kai ateis laikas patiems stoti prie gyvenimo vairo, būtų pasiruošę, priimtų teisingus sprendimus ir būtų laisvesni“, – kalbėjo bendrovės vadovas. Jis tvirtino pastebėjęs, jog nemažai verslo atstovų linkę galvoti, kad pasirūpinti valstybei priklausančiomis įstaigomis yra pačios valstybės reikalas, tačiau toks požiūris pamažu blėsta, ir verslininkai siekia savo verslą padaryti socialiai atsakingą.

Mokyklos-darželio vadovė įsitikinusi, kad bet kokia parama įstaigai labai svarbi, nes ją lankančių neįgalių vaikų skaičius sparčiai auga. „1993 metais pradėjome dirbti su neįgaliais vaikais. Tada jų buvo vos dvi klasės, o šiandien turime net šešias, iš viso šešiasdešimt neįgalių vaikų.“ Dėl buitinės technikos atnaujinimo įstaigos vadovė kreipėsi ir į miesto savivaldybę. Miesto taryba pritarė, kad „Vilties“ mokyklai- darželiui buitinės technikos atnaujinimui būtų skirta daugiau kaip 5 tūkst. eurų. „Tai mums labai daug reiškia. Tokių dovanų dar niekada nesame gavę. Artimiausiu metu planuojame įsigyti naują viryklę. Jau lankiausi kai kuriuose darželiuose, konsultavausi, kokia įranga yra praktiškiausia, ką pirkti, o ko ne. Esu dėkinga miesto savivaldybei, tarybos nariams ir parėmusiems verslininkams, kad atkreipė dėmesį į mus, tokius mažus, ir šventes pavertė dar gražesnėmis ir prasmingesnėmis“, – kalbėjo I.Pajarskienė ir visiems linkėjo kuo turiningesnių ateinančių metų.


Iš kairės: bendrovės „Pretendentas“ personalo skyriaus vadovė Natali

Bondareva, direktorius Andrius Bondarevas, „Vilties“ mokyklos-darželio direktorė

Irmina Pajerskienė ir Alytaus miesto tarybos narys Kęstutis Ptakauskas.