Gintarės kelionė į Siciliją :)

2015-05-13

Mūsų Gintarė visai neseniai, savo atostogų metu, svečiavosi Sicilijoje 🙂 Nesusilaikėme nepaprašę jos pasidalinti kelionės įspūdžiais ir akimirkomis 🙂

Gintarė: „Sicilija yra Italijai priklausanti  sala, kurią supa trys jūros : Viduržemio, Jonijos ir Tirėnų. Nustebino jūrų vandens spalvos: tamsiai mėlyna, pereinanti į šviesiai mėlyną  su ryškiai elektrinės spalvos ploteliais. Kažkoks stebuklas, nupasakoti neįmanoma, kol nepamatai, negali suprasti, kad taip būna.

Siciljos autostradų pakelės geltonuoja nuo žydinčių mimozų krūmų. Toks įspūdis, kad kažkas pažymėjo kelio ribas geltonais dažais.

Balandis – gegužė Sicilijoje citrusinių vaisių sezonas.. Kiekviename kieme būtinai pamatysi citrinų, apelsinų  ar mandarinų vaismedį pilną prisirpusių vaisių. O jau apelsinų skonis…!!!! Tai atradimas, niekada nebučiau pagalvojusi, kad apelsinai yra tokie sultingi, minkšti, kvapnūs. Tai, ką mes ragaujame nusipirkę  prekybos centruose Lietuvoje, tai tik  graudus tikro apelsino imitavimas 🙂

Sicilija ir Lietuva yra du skirtingi pasauliai, lyginti jų neimanoma. Lietuva: tvarka, švara, ramybė, lietingas šaltas oras. Po Sicilijos atrodo, kad tai itin retai apgyvendintas kraštas, ir kad žmonės praradę kalbos dovaną 🙂

Sicilija: saulė, žiedai, chaosas, jokių taisyklių kelyje, žmonės kalba be perstojo ir visi iš karto, besiklausančių nėra. Nuostabios spalvos, nuostabi nuotaika.

Sicilija – tai emocija.. Lietuva – tai ramybė.

Ši kelionė mano gyvenimą praturtino ne tik  nuostabios gamtos,  nuostabios atchitektūros vaizdais, viso to aš tikėjausi. Kelionėje supratau, kad nebūtinai reikia mokėti kitos šalies kalbą, reikia tiesiog norėti susišnekėti. Siciliečiai angliškai nekalba išvis, bet jie taip nori tau padėti, taip nori atsakyti į užduotą klausimą, kurio išvis nesuprato, kad gestų, intonacijos pagalba viskas būna aišku ir jiems, ir mums. Taip, kaip ir bet kur gyvenime: svarbiausia norėti, tada viskas pavyksta.

Mieli kolegos, jei jums šiame gyvenimo etape trūksta spalvų, aistros, saulės, ar tiesiog geros emocijos, lėkite i Siciliją, ten viską rasite :)”