Andriaus ir Natali kelionėį Turkiją

2015-05-08

Gegužės 1-6 dienomis, Andrius ir Natali lankėsi saulėtoje Turkijoje 🙂 Štai ir kelionės įspūdžiai bei akimirkos.

Natali: „Turkija – tai nenpaprastai graži savo gamta, kultūriniu paveldu šalis. Daugelis Lietuvos žmonių renkasi šią šalį praleisti savo atostogoms dėl puikaus serviso, tikrai kokybiškų paslaugų. Bet šį kart Turkijoje lankėmės ne poilsio, o verslo reikalais. Turkų darbštumas, darbo kokybė, šalies geografinė padėtis  iki šiol traukia bendradarbiavimui. Tad ir šį kartą lankėmės ieškodami naujų partnerių.

Skristi Turkish airlines lėktuvais – tikras malonumas: maisto meniu, filmų pasirinkimas keliomis kalbomis, malonus stiuartų aptarnavimas – tai tik kelionės pradžia iš Viniaus į Stambulą. Viena diena persėdimui suteikė progą aplankyti būsimų partnerių parduotuves ir, žinoma, pamatyti širdžiai mielus Sofia soborą, Mėlynąją mečetę; suvalgyti prie Bosforo tradicinį fish bread, išgerti turkiškos kavos su pachlava.

Paskui vėl Turkish airlines lėktuvas – 1 val. skrydis ir mes jau apsuptyje nuostabių kalnų. Šiltas ir švelnus oras verčia nusimesti sunkius rūbus, nors akys, matydamos snieguotas viršūnes dar tam ir bando priešintis. Kalnų ramybė per taksi langus greitai priverčia pamiršti Stambulo bruzdesį.

Rytas kalnuose vėsus ir spalvingas. Viešbučio Loby mus pasitinka partnerių vairuotojas ir nugabena tiesiai į gamyklą. Nepaprastai svetingas priėmimas padėjo atsipalaiduoti ir įtempta pokalbių, susitarimų, ieškojimų diena praeina greitai. Net nepastebim, kaip ištuštėja gamykla ir nebelieka mėlynom skarelėm moterų, su kuriomis, visai neseniai, sėdėjom ir valgėm pietus gamyklos valgykloje.  Kaip mes nustebom, sužinoję, kad randamės tik 10-12 km.  nuo istorinės vietos – Pamukale. Ir mūsų būsimi partneriai su malonumu pasisiūlė mus palydėti ir papasakoti apie nuostabias, dar senovės Romos laikų vietas. Taigi dar viena puiki diena praleista jų draugijoje tik jau neformalioje aplinkoje.

Nuotraukos, manau, papasakos daugiau…”