Dainiaus komandiruotė į Šveicariją

2015-04-24

Šių metų balandžio 19 – 22 dienomis mūsų Dainius svečiavosi Šveicarijoje. Apie savo kelionės įspūdžius ir naujienas, kurias sužinojo, tegul papasakoja jis pats:

Dainius: „Šiais metais, kaip ir kasmet, gavome kvietimą iš JURA gamintojo dalyvauti JURA International Workshop ’15. O tai iš karto kvepia tam tikra intriga – kas gi naujo šiemet, kuo nustebins gamintojas? Žinodamas ir taip tobulą JURA kavos gaminimą, man kilo klausimas:

Ką dar galima sugalvoti naujo automatiniam kavos aparatui, kad jis dar geriau ruoštų kavą? Juk turimi  IMPRESSA Z9 bei GIGA 5 ir taip stebina savo tobulais kavos gėrimais bei technologijomis.

Nuvykus į Šveicariją, į JURA centrinį ofisą mažame Niederbuchsiten miestelyje, kaip ir kasmet pasitinka karvyčių banda 🙂 Juokaujame, kad jos tiesiogiai yra prijungtos prie kavos aparatų Latte ir Cappuccino kavai gaminti 😉

Pirmiausia teko išklausyti aibę prezentacijų su įvairiais skaičiais ir paveikslėliais, aišku tapo viena, kad JURA dirba pelningai ir su pardavimų augimu. Dienos vidury pagaliau pristatė tai, dėl ko čia visi iš daugiau nei 30 valstybių ir susirinkome!

TAI IMPRESSA Z6 !

Pasakysite, kas čia tokio? Juk yra Z9, buvo Z7, Z5 lyg ir panašu. Bet… Z6 parodė man tai, ko aš nesitikėjau – tobulas kavos aparatas su naujausiomis patentuotomis kavos ruošimo technologijomis.

Pirmiausia valdymo meniu kardinaliai pakeistas – viskas praktiškai pateikiama per spalvotas ikonas, tarsi Win8. 🙂

Šiuo aparatu galima bus ruošti tikrąjį Ristretto ir Espresso dėka pasaulyje pirmosios P.E.P.© kavos virimo technologijos. Tai naujausias JURA sukurtas pulsinis kavos ruošimo metodas, kurio dėka gaunama ženkliai aromatingesnė, sodresnė kava, patikėkit pats bandžiau ir ragavau – tai ne raidelių kratinys su Copyright ženkliuku.

Toliau nauja vandens talpa – išimama per priekį su naujos kartos Jura filtru, kuris yra su čipu ir aparatas jį pats atpažįsta iš karto. Kavos aparato viduje yra integruotas naujos karto malūnas Aroma G3 bei suspaudimo agregatas 2.0.

Latte ir Cappucino kavoms pirmą kartą visų automatinių kavos aparatų istorijoje galima nustatyti pieno ir pieno putos temperatūrą net 10 lygių! Beje kavos stiprumas taip pat keičiamas 10 lygių intervale.

Kavos gėrimams yra 2 atskiri meniu – tai pagrindinis su 6 gėrimais ir papildomas su 4 gėrimais, kuriuos galima suasmeninti, kopijuoti, klonuoti – taip papildyti iki 21 !

Beje Z6 kavos pupelių talpa atsirado per vidurį priekyje, todėl itin patogu bus ją papildyti…

Ir tai dar ne viskas, bet apie tai galima bus plačiau pakalbėti kai Z6 pasirodys mūsų sandėliuose.

Galiu pasakyti, kad kelionė tikrai buvo ne veltui ir pasisekė pamatyti tikrai kažką tokio Wou!”

O štai ir keletas akimirkų iš komandiruotės: