Susitikimas dėl „Vilnius Tech park” projekto

2015-02-02

Sausio 29 dieną, ketvirtadienį, vyko susitikimas dėl Vilniaus mero organizuojamo projekto „Vilnius Tech park”. Renginio metu Violeta ir Mark JURA stende vaišino visus dalyvius kava. Štai Violetos atsiliepimai apie įvykusį renginį ir keletas nuotraukų iš jo.

Violeta: „Ketvirtadienį vaišinome kava Ruperto meno centre kai Vilniaus meras Artūras Zuokas  susitiko su „startuolių“ bendruomene, kur aptarė analogų Europoje neturinčio technologijų miestelio „Vilnius Tech Park“ kūrimo procesą.”

„Šis projektas prisidės prie augančių atlyginimų, sukurs daugiau naujų darbo vietų ir neskatins emigracijos. Taip planuojame atgaivinti  Sapiegų parką, čia taip pat bus įkurtos poilsio erdvės, konferencijų ir sporto zonos, bus galima nuomotis oranžinius dviračius ar įkrauti elektromobilius“,- sakė Artūras Zuokas.

Vilniaus technologijų parkas pritrauks ir suvienys technologijų ir audiovizualinio meno srityse veikiančias bendroves, čia taip pat atvykti ir įsikurti galės nauji užsienio investuotojai, vykdantys informacinių technologijų, audiovizualinio meno ar susijusią veiklą. Planuojama, kad čia įsikurs daugybė startuolių, tarp jų vienos iš pirmaujančių Baltijos įmonių „StartupHighway“ biuras, aktyviausia regiono įmonė „VC – Practica Capital“, ryškiausia Lietuvos žvaigždė „Vinted“, pasaulinė žaidimų kūrėja „Game Insight“, investicinė bendrovė „IMI.VC“ ir kt.