IFA paroda 2017

2017-10-10

Š . m. rugsėjo 3-6 dienomis mūsų kolegos Kristina, Inga, Dainius bei Audrius lankėsi kasmetinėje tarptautinėje elektronikos technologijų parodoje IFA, vykstančioje, Berlyne. Pasiklausykime ir pasižvalgykime, ką gi naujo teko pamatyti bei sužinoti parodoje šį kartą:

Kristina

Kaip ir kiekvienais metais taip ir šiemet IFA paroda nustebino gausa naujovių, tai ir išmanios skalbyklės, kurios pagal dėmės pobūdį parenka reikiamą programą ir orkaitės, kuriose filmuojamas kepamas maistas ir WiFi pagalba gali iš karto perduoti informaciją į socialinius tinklus. Kiekvienas buitinės technikos gamintojas stengiasi kaip įmano palengvinti namų buitį, sukurdamas kuo daugiau išmanių prietaisų valdomų tiesiog iš išmaniųjų telefonų.

Inga

Visada naudinga išsiveržti iš savo kasdienybės į tokio masto parodas. Naujausi sprendimai technikos srityje, jų pristatymas vartotojui, reklaminiai sprendimai- viskas įdomu. Kai kuriais atvejais jautiesi prisilietęs prie ateities, nes unikalios naujausios technologijos vartotoją pasieks tik po metų, kitų. Miele sukurtos orkaitės, veikiančios elektromagnetinėmis bangomis buvo pristatytos praktine kepimo demonstracija: į ledo luitą patalpinta šaldyta prieskoniuota žuvies filė po 15 minučių buvo iškepusi, bet ją supęs ledo luitas net nepratirpęs 🙂 Įdomiausia ir naudingiausia, kada stende turi asmenišką konsultaciją, kada tau rezervuotas laikas išnaudojamas visoms naujienoms ir tendencijoms pristatyti. Kai kurias naujienas gal net nesuprastum kuo jos unikalios, jei nepristatymas ir demonstravimas, kaip kad elektrinis Elektrolux pieštukas dėmėms išimti, veikiantis elektromagnetinėmis bangomis, arba AEG kaitlentės, neturinčios šildymo zonų – jos jautrios visu savo paviršiumi. Automatinių kavos aparatų gamintojų stenduose revoliucinių naujienų nebuvo. Nauji modeliai su pakeistom komplektacijom Nivonos stende, ekonominės klasės modeliai Miele stende, patobulinto valdymo ir grafikos ekranai Jura aparatuose. Patiko nauji Nespresso kapsuliukai, mažyčiai kaip vidutinio storumo knyga – puikus pasirinkimas neišrankiam vartotojui, taupančiam virtuvės erdvę. Per dvi dienas per save praleidi gausybę naujienų, išbandai jas, palieti, ragauji, lygini. Tai gera patirtis, neleidžianti apsiriboti.

Dainius

IFA paroda tapo neatsiejama buities technikos naujausių tendencijų ir idėjų pateikimo platforma. Paroda rugsėjo pradžioje vyksta Berlyno parodų rūmuose, kurių bendras plotas, įskaičiuojant lauko erdves – apie 390 000 kvadratinių metrų (palyginimui – Vilniaus „Litexpo“ plotas yra 32 700, taigi, IFA erdvė prilygsta beveik 12 „Litexpo“ kompleksų).

Žinutė aiškiai transliuojama: netolimoje ateityje viskas pasikeis.  Vis dar naudojate paprastą sulčiaspaudę? Jūsų kavinukas nesiunčia būsenos atnaujinimų? Nesate gavę prekių, kurias užsakė jūsų šaldytuvas? Mintis paprasta, buities prietaisai jungiami į tinklą ir valdomi APP pagalba. Dar daugiau – jei tik norėsite, vienintelis rūpestis, kurio iš jūsų neperims daiktų internetas, bus sugalvoti, ką naudingo ir įdomaus nuveikti laisvalaikiu.

Televizorių fronte tęsiasi rungtynės dėl vaizdo kokybės, ekrano ir rėmelio plonumo; kompiuterių gamintojai nesiliauja stebinti, keldami našumo ir energijos taupymo karteles; garsiakalbiai ir garso sistemos žengia į valdymo balsu erą.
AEG parodos metu pristatė atnaujintą programėlę, kuria vartotojai gali lengvai sureguliuoti savo prietaisų parametrus, taip pat valdyti įrenginių veikimą. Tai pirmasis žingsnis į vieningos išmaniosios virtuvės kūrimą.

Be to AEG pasiekė savotišką rekordą – pagamino vos  12 mm jo gylio kaitlentę. Kad geriau įsivaizduoti kokio tai plonumo įrenginys, galite sudėti du „pelės“ kilimėlius vieną ant kito. Ateityje įvairūs virtuvės įrenginiai ir toliau plonės ir bus mažiau pastebimi, taip paliekant daugiau erdvės žmonėms.
Tuo tarpu vokiečių kompanija „Miele“ paskelbė, kad IFA parodoje pademonstruos didžiausią virtuvės išradimą nuo ugnies atradimo laikų. Išgirdę tokį pažadą negalėjome neužsukti į jų ekspoziciją. Ką gi ten išvydome? Ogi „Miele Dialog“ orkaitę, kurioje be tradicinio elektrinio kaitinimo elemento panaudota ir visiškai nauja kepimo technologija. Įrenginys šildo maistą naudodamas elektromagnetines bangas. Tačiau pavadinti jį paprasta mikrobangų krosnele liežuvis nesiverčia. Visų pirma todėl, kad maisto ruošai yra naudojamas visai kitas bangų diapazonas 🙂 Tad ir šį kartą aplankius IFA parodą, natūraliai teko dairytis, ar koks virdulys neseka iš paskos siūlydamas išgerti arbatos.

Sveiki atvykę į robotizacijos amžių.

Audrius

Kaip ir kiekvienais metais parodoje IFA susirenka gamintojai, su kuriais koja kojon žengia vis daugiau vartotojų. Inovacijų stendai su kiekvienais metais vis įspūdingesni ir didesni. Susitikę su tiekėjų komandomis (Candy-Hoover, AEG-Electrolux, Miele) aptarėmė ir susipažinome su naujienomis. Dėkingi esame jiems, nes su jais aktualiausios naujienos, inovacijos skirtos  mūsų rinkai buvo pristatytos išsamiai ir tiksliai.