Konferencija DevOps Pro Vilnius 2017

2017-04-13

Visai neseniai, balandžio 5- 6 dienomis Vilniuje vyko konferencija DevOps Pro 2017. Ši konferencija skirta IT specialistams bei programinės įrangos kūrėjams, taigi joje dalyvavo ir mūsų IT skyriaus vadovas Karolis. Trumpai apie konferenciją iš jo lūpų 🙂

Karolis

DevOps konferencija vyko dvi dienas. Pirmąją dieną vyko workshop’ai, antrąja dieną – pati konferencija.

Buvo sunku pasirinkti kurį workshopą norėčiau aplankyti (temos variavo nuo DevOps iki aplikacijų skaldymo į mikroservisus ir iki programavimo node.js kalba), bet pasirinkau ‘Node.js workshop’. Paskaita susidėjo iš dviejų dalių: iki pietų mokėmės teorinę dalį, po pietų patys vykdėme užduotis. Per pačią dieną gavau labai daug informacijos reikalingos supratimui kaip ir kur naudojamas node.js Antroji diena buvo seminarų diena. Pagrindiniuose seminaruose, kuriuose lankiausi buvo kalbama apie monolitinių aplikacijų skaldymą į mikroservisus ir pristatymo į serverius. Kaip mikroservisai išsprendžia problemas, kurių negali išspręsti monolitinės aplikacijos.

Reziumuojant likau labai patenkintas konferencijos kokybe, organizavimu ir teikiama nauda. Tai aukšto lygio seminaras su pasaulinio lygio pranešėjais.