Lauros ir Marijos komandiruotė Šveicarijoje :)

2016-10-06

Š. m. rugsėjo 26 – 29 dienomis Jura produkto vadybininkės Laura ir Marija lankėsi Šveicarijoje, Jura tiekėjų gamykloje. Merginos dalinasi įspūdžiais ir keletu nuotraukų iš šios komandiruotės.

Laura

Labai džiaugiuosi už galimybę aplankyti Šveicariją bei susipažinti su JURA kavos akademija iš arčiau. Kelionė ir seminaras pavyko puikiai. Pati JURA gamykla įsikūrusi nuostabioje vietoje – mažame Niederbuchsiten miestelyje, aplinkui stūkso kalnai bei gyvena karvutės :). JURA gali pasigirti labai didele ir šiuolaikiška erdve. Didelį įspūdį paliko 24 val. per parą dirbantis servisas, kavos pupelių skrudinimo ir paruošimo į pakuotes cechas, JURA kavos muziejus. Seminaro metu gilinome žinias apie kavos aparatų naujoves, į svarbiausius aspektus norint parduoti, teko susipažinti su dar nematytais naujaisiais kavos aparatais – A1, J6.  Naujasis J6 kavos aparatas –  tai perversmas J linijoje, kuris tikiuosi greitai pasirodys ir Lietuvos rinkoje. Pats seminaras buvo įdomus, su praktinėmis užduotimis, ne per ilgas, išdėstytos pagrindinės žinios, ką reikia žinoti kiekvienam, kuris dirba su JURA prekės ženklu. Teko pasivaikščioti po JURA kavos muziejų, išgirsti kavos bei pačių JURA kavos aparatų atsiradimo istoriją, o pasakojimą atlikusi interaktyvi kavos pupelė nepaliko abejingų 🙂

Pati Šveicarija paliko neišdildomą įspūdį savo nuostabia gamta, nesibaigiančiomis kalnų viršūnėmis bei nepriekaištinga švara. Aiškumas ir  preciziškumas –  tai, ką teko pamatyti savo akimis ir galiu patvirtinti, jog iki tokio šalies lygio yra ko pasimokyti :). Laisvu laiku spėjome pasivaikščioti po miestelį – Olteną, kuriame ir buvome apsistoję bei pamatyti miestelio gatveles, pakeliauti greituoju traukiniu bei pasimėgauti kokybišku maistu bei skaniausia kava žiūrint į kalnus.

Marija

Įsimylėjau Šveicariją, kur kiekviename žingsnyje lydi paprastumas, kokybė ir aiškumas.

Labai nustebino, jog nusileidus gan dideliame oro uoste pasiimti savo bagažą ir turint bilietus laukti traukinio užtruko vos 15 minučių… Tik todėl, nes viskas be galo aišku, paprasta, o ir žmonės labai geranoriški ir linkę padėti. Visur vyrauja tvarka, gatvėse, stotyje nepamtysi jokios netvarkos, šiukšlių, jei traukinys turi pajudėti dvi minutės po septintos, jis išvažiuos ne anksčiau ir ne vėliau. Žinoma puikias emocijas kelia ir aplink stūksantys kalnai, puiki kava ir skanus maistas, visur.. Jausmas lyg būčiau pas močiutę sode ir ragaučiau jos augintus pomidorus 😀

Taigi gyventi ten, atrodo labai lengva ir paprasta 🙂

Na, o JURA gamykla… fantastiška. Įspūdingo dydžio erdvės, kvepiančios kava.. Taigi mokymai buvo be galo įdomūs, ne tik susipažinome su aparatų ir kavos istorija, bei ateitimi, tačiau ir mokėmės kaip vykdyti efektyvius pardavimus, gilinomės į techninius parametrus, priedus ir jų svarbą.. lankėmės JURA muziejuje, kuris yra be galo įspūdingas ir inovatyvus.

Kelionė buvo tikrai puiki, įspūdžių ir entuziazmo pasikrovėme ilgam ! 🙂